(VIDEO) Primara din Răscăieți: ”Am salvat grădinița din sat datorită suportului financiar din partea României”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS lansează o serie de interviuri cu directorii de grădinițe din R. Moldova care au fost reparate cu suportul financiar al României.

În localitatea Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, grădinița a fost reparată în anul 2016. Dacă nu ar fi fost suportul financiar al României, localitatea ar fi pierdut grădinița, iar cei 100 de copii care astăzi o frecventează nu ar fi avut această posibilitate. În plus, oamenii din localitate și-au schimbat percepția despre România și suportul pe care îl oferă Republicii Moldova.

Primara localității Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, Ludmila Zagoreț, care în momentul realizării proiectului de renovare a grădiniței era directoarea instituției, povestește în cadrul interviului pentru ER NEWS despre însemnătatea acestui suport al României pentru localitatea pe care o conduce.

”Mulțumesc poporului român, fiindcă practic au luat din bucățica lor și au renovat grădinițele din R. Moldova. Suntem foare mulțumiți că au grijă de noi. Au pus umărul și ne-au ajutat ca și noi să beneficiem de contiții mai bune de trai, cu atât mai mult pentru copii”, a declarat primara localității Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, Ludmila Zagoreț.

Sprijinul financiar al României pentru renovarea grădiniței din Răscăieți s-a ridicat la 2 milioane de lei.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Articole similare
Comentarii