Vizita oficială a Maiei Sandu a debutat la Paris

Vizita oficială în Franța a președintei R. Moldova, Maia Sandu, a debutat la Paris în această seară. Șeful statului s-a întâlnit cu președintele Adunării Naționale (Parlamentul) Franței Richard Ferrand.

Despre acest lucru a anunțat oficialul francez pe rețele de socializare.

“Am asigurat-o pe Maia Sandu cu privire la susținerea Adunării Naționale a Franței în vederea consolidarea democrației și a statului de drept în Moldova”, a precizat demnitarul francez.

Amintim că președinta Maia Sandu se află într-o vizită oficială de 2 zile în Franța unde are planificată o întrevedere cu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

Președintele Maia Sandu se va întâlni și cu o serie de oficiali de rang înalt ai Statului Francez, după cum urmează:

  • Domnul Gérard Larcher, Președintele Senatului Republicii Franceze și membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din Senat;
  • Domnul Richard Ferrand, Președintele Adunării Naționale și membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale;
  • Domnul Jean-Yves Le Drian, Ministrul pentru Europa și Afaceri Externe;
  • Doamna Amélie de Montchalin, Ministru pentru Transformare și Serviciu Public;
  • Doamna Louise Mushikiwabo, Secretar General al Francofoniei;
  • Întrevedere cu conducerea MEDEF, cea mai mare asociație patronală din Franța, și cu reprezentanți ai businessului francez.

Din delegația oficială fac parte Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu; Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe; Sorina Ștefîrță, consilier pentru comunicare publică, purtător de cuvânt; Vasile Popa, șef-adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat.

Articole similare
Comentarii