”A ucis-o pe Yasemin și și-a bătut joc de alți 9 copii”. Ce s-a decis astăzi pe cazul dădacei care a omorât-o pe micuța Yasemin

Dădaca Inna Skibenko, vinovată de moartea micuței Yasemin Vintea, ar putea fi trimisă la închisoare pe mulți ani, fiind obligată să plătească compensații părinților micuței Yasemin și părinților altor copii care au avut de suferit de pe urma acțiunilor dădacei.

Inna Skibenko, în sala de judecată

Acordul legal între procuratură și avocații învinuitei Inna Skibenko pe acest caz a fost prezentată în instanță astăzi, 23 ianuarie, scrie presa din Israel.

Dădaca și-a recunoscut vina, doar că vorbește despre omor din imprudență. Iar procuratura și-a exprimat disponibilitatea de a încheia o înțelegere. Întrucât nu a fost posibil să se ajungă la un acord privind pedeapsa pentru Skibenko, procurorii intenționează să ceară pe numele ei cel mai aspru termen de detenție prevăzut de legea din Israel.

Părinții micuței Yasemin, Dorina și Vladimir Vintea, în sala de judecată

În timpul procesului de judecată, unde a fost descris în detalii cum a murit micuța Yasemin, cei prezenți în sala nu și-au putut reține lacrimile. În susținerea părinților îndurerați ai fetiței decedate, au venit zeci de prieteni și cunoscuți ai familiei Vintea, având haine de culoare roșie.

Acum jumătate de an, au fost trimise în judecată materialele pe acest dosar, potrivit cărora, pe lângă omorul lui Yasemin, dădaca Inna Skibenko și-a bătut joc și de alți copii de la grădinița din Petah Tikva unde lucra. S-a constatat că dădaca îi arunca cu forța pe copii fie pe podea fie pe trambulină, îi acoperea cu plapume pentru a-i obliga să adoarmă. Ea recurgea, de asemenea, și la alte metode de violențe asupra copiilor.

Articole similare
Comentarii