Actorii care au primit distincții de la Dodon

Editorial Elena Robu:

Zilele trecute, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la Președinție, șeful statului Igor Dodon a înmânat înalte distincții de stat în conformitate cu decretele pe care le-a semnat în ultimele luni.

De distincții s-au învrednicit zeci de profesori, agricultori, medici, sportivi, oameni de afaceri și profesioniști din diverse domenii. Printre aceștia și mai mulți actori de la câteva teatre din R. Moldova.

Iată lista actorilor care au primit Titlul onorific „Artist al Poporului” de la președintele Dodon:
ȚĂRNĂ Nicolae – actor, regizor la Centrul de Cultură şi Artă „Ginta Latină”
CORNESCU Viorel – actor la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”
DELINSCHI Valentin – actor la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”
IGNAT Victor – regizor și director artistic al Teatrului Epic de Etnografie şi Folclor „Ion Creangă”
JACOTĂ Vitalie – actor, regizor, scenarist la Centrul de Cultură şi Artă „Ginta Latină”
MITREANU Igor – actor la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”
TUZ Svetlana – actriță la Teatrul Dramatic Rus de Stat„A.P.Cehov”
VLAD Veaceslav – actor, director general al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi
ZAVALIONNÎI Vladimir – maestru principal al scenei la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P.Cehov

”S-au învrednicit de ordine și medalii simpli cetățeni care au activat în diverse domenii și care pe parcursul anilor s-au remarcat prin muncă îndelungată și prodigioasă, agricultori care au contribuit la dezvoltarea infrastructurii social-economice, profesori care au depus o muncă imensă pentru a educa mai multe generații, medici care au succese considerabile în activitatea profesională, sportivi de performanţă care au dus faima țării noastre peste hotare, artiști, actori și alte categorii de cetățeni care au dat dovadă de înaltă măiestrie profesională și ne-au reprezentat destoinic țara în întreaga lume”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Trebuie amintit aici că solistul trupei Gândul Mâței, Nicu Țărnă, care a primit distincție de la Dodon, anterior l-a susținut în campania pentru primăria Chișinăului pe socialistul Ion Ceban. Și asta după ce upă ce Nicu Țărnă a cântat și a îndemnat oamenii să voteze la alegerile trecute pentru candidatul PDM.

Ieri PDM, azi PSRM – ce mai contează. Demnitate, verticalitate aproape că sunt cuvinte tabu în societatea moldovenească, mai ales pentru unii artiști.

https://www.elenarobu.md/pdm-psrm-ce-mai-conteaza-calitatea-unor-artisti-e-comparabila-cu-calitatea-unor-politicieni/

Ceea ce trebuie spus cu voce tare este că artiștii, interpreții, oamenii de cultură care au priză la public ar trebui să se abțină de la a susține un partid sau altul, inclusiv în campanii electorale. De ce? Pentru că oamenii au încredere în artiști, iar opinia lor, a artiștilor, cu referire la politica din Moldova nu întotdeauna este pertinentă. Și astfel îi influențează pe oameni în direcții greșite.

Consider că artiștii este bine să stea departe de tot ce înseamnă politic și să nu cânte osanale niciunui lider de partid. Și mai este bine să conștientizăm un lucru: mai constructivă pentru dezvoltarea unei societăți este critica decât lauda.

Articole similare
Comentarii