Alerte de călătorie în Italia: De astăzi intră în vigoare un șir de măsuri restrictive, inclusiv de circulație/deplasare

În contextul creșterii cazurilor de infecții cu COVID-19, la 03 noiembrie 2020, Consiliul de miniștri al Italiei a aprobat un nou decret-lege prin care se introduc un șir de măsuri restrictive, inclusiv de circulație/deplasare, transmite Ambasada R. Moldova în Italia.
(textul decretului îl puteți găsi accesând următorul link:

Astfel, este limitată circulația pe întreg teritoriul Italiei între orele 22.00 și 05.00, cu excepția cazurilor de muncă, de studiu și de sănătate.

În conformitate cu decretul menționat teritoriul Italiei este împărțit în 3 zone (galbenă, portocalie și roșie). Atribuirea regiunilor la o zonă sau alta se face de către Ministerul sănătății în baza datelor prezentate de Comitetul tehnico-științific și Consiliul superior de sănătate care monitorizează situația epidimiologică.

La 04.11.2020, Ministerul sănătății Italiei a atribuit următoarele zone regiunilor:
🟡 Zona Galbenă: Abruzzo, Basilicata, Campania, Emilia Romagna, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Marche, Molise, Sardegna, Toscana
🟠 Zona Portocalie: Puglia, Sicilia
🔴 Zona Roșie: Calabria, Lombardia, Piemonte, Valle D’Aosta

Care sunt restricțiile de circulație pe zone?

În zona🟡”galbenă ” nu sunt prevăzute alte restricții decit cele pe timp de noapte.
În zona🟠 „portocalie”, este interzisă intrarea și ieșirea, fiind permisă circulația pe timp de zi pe întreg teritoriul regiunii pe motive de muncă, de sănătate și urgență.
În zona🔴 „roșie” este interzisă intrarea și ieșirea, precum și deplasarea de la o localitate la alta, fiind permisă circulația pe timp de zi doar în localitatea de reședință pe motive de sănătate, muncă și urgență.
Astfel, deplasarea în regiunile ce vor face parte din zonele portocalii și roșii, precum și pe timp de noapte pe tot teritoriul Italiei se va face în baza unui justificativ care poate fi descărcat accesând următorul link➡️:
Noile restricții, care intră în vigoare de astăzi, 06.11.2020 se vor aplica până la 3 decembrie 2020.
În același timp rămân în contiuare valabile regulile de intrare în Italia, stabilite prin decretul din 13 octombrie 2020, care pot fi consultate accesând linkul:
În contextul turului doi al alegerilor președintelui Republicii Moldova care vor avea loc la 15 noiembrie 2020, Ambasada R. Moldova în Italia anunță că va veni în zilele următoare cu precizările de rigoare.
Articole similare
Comentarii