Ambasada României în Franța aduce omagiu victimelor atentatului terorist de la Paris din 2015: Doi români se numără printre victimele teroriștilor

Ambasada României în Franța aduce omagiu victimelor atentatului terorist de la Paris din 2015. Atunci teroriștii au asasinat 130 de oameni, inclusiv doi români.

”Era tot într-o vineri. Vineri, 13 noiembrie. Exact acum 5 ani, Lăcrămioara Pop, 29 de ani și Ciprian Calciu, 32 de ani, ieșiseră să își petreacă seara într-un restaurant simpatic din cartierul Bastille, La Belle Equipe. Ea lucra într-o cafenea din apropiere și era «sufletul localului», după cum spune un prieten.

El tocmai obținuse un contract pe perioadă nedeterminată într-o întreprindere din Paris. Au fost asasinați amândoi de teroriștii care au mai ucis 128 de oameni în acea seară. Din cauza pandemiei, ceremoniile oficiale de azi au fost cu foarte puțină lume.

Dar am trecut la prânz ca să depun flori din partea României în locul în care Lăcrămioara și Ciprian și-au pierdut viața. Nu îi vom uita”, a transmis pe rețelele de socializare ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

Precizăm că astăzi premierul francez, Jean Castex, a adus un omagiu în memoria celor 130 de oameni care au fost ucişi la Paris, în cel mai sângeros atac coordonat al militanţilor islamişti, în Europa.

Premierul Castex şi primarul Parisului, Anne Hidalgo, au condus ceremoniile de comemorare și au depus coroane în fiecare dintre locurile unde atacatorii au făcut victime, respectiv, la barurile şi restaurantele unde oamenii s-au ascuns sub mese, la stadionul unde se desfășura meciul Franța – Germania şi la Bataclan, locul celui mai sângeros atac terorist din Franţa.

Articole similare
Comentarii