Andreea Grigore din Spania despre programul Povestea Abecedarului pe care l-a pus pe picioare: ”Este un angajament personal cu bunica și nepoții mei”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe Andreea Grigore, originară din Sibiu și stabilită în Spania de 18 ani. Conaționala noastră spune că a fost nevoită să plece din România pentru că nu a avut multe posibilități să se dezvolte.

”În familia mea nu au fost bani ca să merg la facultate. Aici în Spania, am făcut un dublu master în juridică și am început și doctoratul. În Spania se pune mare preț pe oameni, pe valoarea lor și noi, românii suntem foarte apreciați aici”, a povestit Andreea Grigore.

Din dragoste pentru valorile neamului nostru, românca a pus pe picioare în Spania un program care se numește Povestea Abecedarului.

”Am un angajament personal cu bunica mea, cea care mi-a transmis întotdeauna toate tradițiile românești, dar am ți un angajament personal cu nepoțeii mei care sunt, la fel, în străinătate. Dorința mea cea mai mare este ca eu sa pot vorbi românește cu ei și bunicii lor la fel”, susține conaționala noastră.

În cadrul acestui program, sunt organizate nenumărate acțiuni menite să promoveze identitatea românească în Spania.

”Spaniolilor le vorbim cu mult drag de tara noastră, pentru ca noi suntem imaginea țării noastre aici. Dacă noi nu vorbim bine de țara noastră, nu putem avea așteptări de la alții să vorbească bine de noi”, mai spune tânăra.

Interviul integral cu conaționala noastră din Spania, Andreea Grigore îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii