Avertizare de călătorie în Franţa

Ministerul Afacerilor Externe al României informează românii care se află sau vor să călătorească în Franța asupra manifestațiilor și acțiunilor de protest care vor avea loc, vineri, în mai multe orașe ale țării. Instituția atenționează că ar putea fi perturbat transportul public, inclusiv în Paris.

“Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că, în numeroase orașe, sunt prevăzute manifestații și acțiuni de protest pentru data de 24 ianuarie 2020. SNCF (compania națională de căi ferate) și RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene) anunță că sunt posibile perturbări în transporturile publice. Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) amintește pasagerilor să se informeze pe lângă companiile aeriene despre situația zborurilor, fiind posibile perturbări ale zborurilor”, arată MAE, într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune că pentru zborurile operate de compania Air France, informațiile pot fi consultate pe site-ul companiei. De asemenea, informații referitoare la orarul trenurilor sunt disponibile pe pe site-ul SNCF.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”, potrivit sursei menționate.

Articole similare
Comentarii