Badante din Italia care a salvat-o de la o înșelătorie pe bătrâna pe care o îngrijește

Badante din Italia. O femeie româncă în vârstă de 61 de ani a reușit zilele trecute să evite o înșelăciune pusă la cale de persoane necunoscute în dauna bătrânei pe care femeia o îngrijește. Un fals avocat a telefonat cerând bani și bijuterii pentru sora bătrânei care ar fi avut un accident și în același timp spunea că și-a trimis secretara să ridice suma precizată. Românca nu s-a lăsat păcălită, ea a chemat carabinierii, dar din nefericire, la sosirea lor hoții erau deja departe, scrie rotalianul.com, făcând referire la presa italiană.

Este numită metoda „Accidentul” și multe persoane îi cad victime

Modul de operare folosit de infractori la comiterea de înșelăciuni prin metoda „Accidentul” constă în faptul că victimele, de obicei persoane vârstnice, sunt contactate telefonic de către persoane necunoscute care se dau drept polițiști, medici sau avocați și ulterior le aduc la cunoștință că un membru al familiei a fost implicat într-un accident de circulație soldat cu victime. Sub pretextul soluționării favorabile a cazului sau pentru o presupusă intervenție medicală, bănuiții le solicită parților vătămate diverse sume de bani, acestea constatând ulterior că au fost înșelate.

Astfel s-a întâmplat și în cazul bătrânei pe care Aurelia Rusu o îngrijește. Aurelia este originară din județul Vâlcea și de 17 ani trăiește și lucrează ca îngrijitoare în Italia

Potrivit sursei citate, pe 30 mai, bătrâna pe care Aurelia o îngrijește la Padova a primit un telefon de la un bărbat care s-a prezentat ca fiind avocatul surorii sale. După spusele „avocatului”, sora bătrânei ar fi avut un accident și avocatul avea nevoie de o sumă de bani pentru a putea să o ajute.

În timp ce bătrâna era la telefon cu bărbatul respectiv, la interfon a sunat o femeie care a  spus că este secretara avocatului și că între timp s-a grăbit să vină după bani pentru că situația era una disperată.

«A sunat un domn la telefon, a zis că e un avocat și vrea să vorbească cu „signora” – povestește Aurelia Rusu apoi continuă: «În timp ce vorbeau la telefon, a sunat o femeie la interfon care a spus că se numește Laura și a venit după bani: „Lasă-mă să intru, că șeful meu vorbește la telefon cu doamna”, mi-a spus.

Dar Aurelia nu s-a lăsat păcălită și i-a interzis femeii să intre în casă. Aceasta, supărată și enervată, i-a dat telefonul celular spunând că mareșalul de carabinieri vrea să vorbească el însuși cu Aurelia, dar bineînțeles că la telefon era un alt bărbat care făcea parte din grupul de tâlhari. „Mi-a zis că mă denunță pentru faptul că nu o las să intre în casă ca să ia banii de la bătrână, i-am spus că nu-mi pasă”, ne povestește Aurelia.

Falsa secretară a avocatului a fost nevoită să plece neputând să treacă de curajul și determinarea româncei care a sunat imediat la adevărații carabinieri povestindu-le cele întâmplate. Aceștia s-au prezentat la domiciliul bătrânei din Padova dar din nefericire,  „secretara Laura” se făcuse deja nevăzută.

 

Articole similare
Comentarii