Când justiția e independentă, chiar și foști președinți de țară sunt judecați. În R. Moldova acemenea situații sunt de neînchipuit

Editorial Elena Robu:

Foști președinți de țară judecați pentru corupție. Se întâmplă și în Franța, una dintre marile puteri ale Uniunii Europene. Este vorba despre fostul președinte Nicolas Sarkozy. Presa franceză subliniază că este pentru prima dată în istoria decei de-a 5-a republici când un fost președinte de țară este judecat pentru acte de corupție. Procesul urmează să aibă loc în perioada 5-22 octombrie 2020.

Ceea ce se întâmplă în Franța la capitolul justiție, este de neînchipuit să fie aplicat în R. Moldova. Vrem să aderăm la Uniunea Europeană, dar să păstrăm practicile Uniunii Sovietice. Nu, așa nu merge.

Sunt atâtea dovezi de corupție la nivel înalt în R. Moldova și doar justiția moldovenească este oarbă și nu le vede. O bătaie de joc în adresa cetățenilor care așteaptă procese de judecată în cazul celor care au furat R. Moldova de la Independență încoace.

Cine va face dreptate? Nici ”ai noștri”, nici ”ai voștri” nu au fost în stare să schimbe lucrurile. Caracatița corupției din interiorul justiției este mult mai puternică decât orice lege. Iar toleranța moldovenilor față de corupție pare a fi fără margini.

Articole similare
Comentarii