Câți moldoveni sunt în China și care este starea acestora: Doi dintre ei sunt blocați în orașul Wuhan

În momentul de față, în China sunt în jur de 300 cetățeni ai Republicii Moldova. Din numărul total, 134 sunt persoane care își fac studiile în instituțiile de învățământ, 115 cu domiciliul stabilit în această țară, ceilalți având ședere temporară. Datele au fost făcute publice de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, informează Portalul Nr.1 al diasporei ER NEWS.

Potrivit MAEIE, până la această oră niciun cetățean moldovean aflat în China nu a fost infectat cu noul virus ucigaș.

În același timp, Ambasada R. Moldova în China a fost contactată de 2 cetățeni ai Republicii Moldova, care au comunicat că se află blocați pe teritoriul orașului Wuhan, provincia Hubei, în care, în prezent, autoritățile chineze au restricționat accesul de intrare/ieșire. În acest sens, Ambasada a contactat autoritățile chineze în vederea obținerii permisiunilor de părăsire de către aceștia a orașului aflat în carantină.

”Ambasada menține legătura cu cetățenii moldoveni prin intermediul rețelei de socializare chineze ”wechat”, prin intermediul paginii oficiale, poștei electronice și telefoanelor misiunii diplomatice, aceștia cu regularitate fiind informați despre evoluția măsurilor întreprinse privind combaterea coronavirusului și recomandările autorităților în vederea stopării răspândirii acestuia. În vederea prevenirii răspândirii coronavirusului, actualmente Aeroportul din or. Wuhan a fost închis. La fel, au fost restricționate ieșirile din țară a grupurilor de turiști chinezi”, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

Alte două familii, care locuiesc în alte provincii, neafectate de focarul coronavirus, și-au exprimat dorința de a părăsi China, în vederea evitării posibilei contaminări.

Articole similare
Comentarii