Ce trebuie să știți dacă ați fost nedreptățiți la locul de muncă în Italia. Iată unde vă puteți adresa

Ce trebuie să știți dacă ați fost nedreptățiți la locul de muncă în Italia. Dacă lucrați în Italia, aveți un contract de muncă, însă angajatorul nu își respectă obligațiunile, aveți toate drepturile să vă adresați la Inspectoratul Național de Muncă din Italia pentru a rezolva problemele.

Iată în ce condiții vă puteți adresa la Inspectoratul Național de Muncă din Italia:

  • angajatorul nu vă plătește salariul sau vă plătește doar o parte,
  • angajatorul a omis plata contribuțiilor la INPS
  • nu se respectă orarul de lucru indicat în contract,
  • sunt înregistrate rețineri salariale mai mari decât cele datorate
  • sunteți victima hărțuirii la serviciu
  • nu aveți un contract de muncă regulat și lucrați „la negru”

În toate aceste cazuri aveți posibilitatea să contactați un oficiu al Inspectoratului Muncii care are sarcina de a verifica mai întâi de toate corectitudinea comportamentului angajatorului față de dumneavoastră, dacă acesta vă respectă sau nu drepturile care vă revin conform legii.

Inspectoratul Național de Muncă din Italia este un organ de specialitate al administraţiei publice centrale. Instituţia are personalitate juridică şi îndeplineşte funcţia de autoritate de stat, prin care asigură exercitarea controlului în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă. Cu alte cuvinte, este structura publică care protejează drepturile lucrătorului, potrivit rotalianul.com.

Pentru a solicita o verificare de acest fel trebuie să depuneți o plângere la Inspectoratul Muncii din zona în care locuiți sau lucrați. Sediile Inspectoratului Muncii unde puteți denunța abuzurile de la locul de muncă le puteți găsi aici.

Articole similare
Comentarii