Cel mai important apeduct din Franța realizat pentru o proprietate privată

Apeductul din Castries este cea mai importantă construcție hidraulică executată în Franța pentru o proprietate privată. A fost realizată de îndrăznețul inginer francez Pierre-Paul Riquet, cel care a proiectat renumitul Canal du Midi. Principala menire a apeductului a fost să asigure cu apă parcul castelului din Castries. Astăzi este una dintre atracțiile din Sudul Franței.


Apeductul a fost construit din piatra locală din Castries, are o lungime de 6 822 de metri și o înclinare de doar 3 metri.
 
Partea spectaculoasă a apeductului o constituie această porțiune, denumită ”les Grands Arcs”, în traducere Marile Arce a căror înălțime atinge 20 de metri. Se află aproape de centrul istoric al orașului.


Frumusețea apeductului poate fi descoperită în timp ce vizitați orașul Castries sau faceți o plimbare pe unul dintre traseele din zonă.

Dacă urmați linia apeductului, ajungeți cu siguranță la Castel, grădinile căruia erau asigurate cu apa care venea prin apeduct. Construcțiile castelului au început în anul 1565, pe terenul unui vechi conac gotic.

În timpul Revoluției franceze din 1848, Castelul a fost jefuit, confiscat ca proprietate de stat și ulterior vândut. Astăzi, castelul este proprietatea orașului Castries. Castelul este construit din piatră locală, având un stil renascentist si o arhitectură foarte simplă.

În prezent Castelul este închis pentru public, fiind efectuate lucrări de renovare.

În R. Moldova, vă invit să mergeți la conacul Manuc Bey din Hâncești, o adevărată bijuterie istorică și un punct de atracție pentru turiștii din străinătate, dar și pentru basarabenii care țin să cunoască cât mai multe despre țara lor, despre istoria ce a fost scrisă până la noi.

O plimbare la Manuc Bey

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog  și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii