Certificatul de vaccinare a copilului, obligatoriu în Italia: Peste 2 000 de copii nu sunt primiți la grădiniță din această cauză

Începând cu 11 martie 2019, părinții care n-au depus certificatele de vaccinare la școlile pe care le frecventează copiii lor, în Italia, sunt supuși sancțiunilor prevăzute de legea” Lorenzin”. Astfel, copiii care nu au cele 10 vaccinuri obligatorii, nu vor mai fi primiți la grădinițe. Pentru cei care sunt la școală sau la liceu și nu sunt vaccinați, este prevăzută o sancțiune sub formă de amendă care poate ajunge până la 500 de euro, transmite presa italiană.

Iată orașele și regiunile din Italia, unde copiii nevaccinați nu mai sunt primiți sau riscă să nu mai fie primiți la grădiniță, potrivit Corriere della sera, citat de rotalianul.com.

Bologna – 300 de copii nu mai sunt primiți la grădiniță
Veneto – 37 de copii nu mai sunt primiți la grădiniță
Rimini – 28 de copii nu mai sunt primiți la grădiniță
Pagani (Salerno) – 3 copii nu mai sunt primiți la grădiniță
provincia Udine – 3 copii nu mai sunt primiți la grădiniță
Procida, Napoli – 3 copii nu mai sunt primiți la grădiniță
Prato – 1 copil nu mai este primit la grădiniță

Liguria – 1200 de copii riscă să nu mai fie primiți la grădiniță
Modena – 600 de copii riscă să nu mai fie primiți la grădiniță
Cesena – 350 de copii riscă să nu mai fie primiți la grădiniță

Sunt primele cifre prezentate ieri, ca urmare a aplicării Legii ”Lorenzin”. Pentru comunitatea moldovenilor din Italia care au copii la grădiniță și școală este foarte important să se informeze și să ia decizii corespunzător, așa încât să nu fie afectată școlarizarea copiiilor lor.

Articole similare
Comentarii