Cine ar fi candidatul comun al forțelor proeuropene pentru alegerile prezidențiale din acest an?

Editorial Elena Robu

Deși suntem la început de an, zarurile pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitului lui 2020 par să fie aruncate în fiecare zi. Dacă pe segmentul de stânga lucrurile sunt extrem de clare cu posibil un singur candidat la alegerile prezidențiale (Igor Dodon), pe segmentul de dreapta, ca de obicei, este mare îmbulzeală. Candidați peste candidați care vor să ajungă în funcția de președinte al țării. O coagulare a forțelor proeuropene este indispensabilă pentru a obține victoria în alegeri. Dar cum rânza moldoveanului este mare, bătălia în interiorul forțelor proeuropene devine din ce în ce mai dură. Nu pot vorbi aici despre forțele unioniste proeuropene, pentru că nu toți proeuropenii sunt unioniști.

Membrii grupului Vocea Diasporei de pe Facebook au fost întrebați cine ar fi candidatul comun al forțelor proeuropene pentru alegerile prezidențiale din acest an. Inițial au fost oferite două opțiuni: Maia Sandu și Andrei Năstase. Ulterior, membrii grupului au adăugat și alte nume.

Așadar, potrivit sondajului, cele mai multe voturi le-a acumulat președinta PAS, Maia Sandu. Pentru ea au votat 181 de membri. Pe locul doi, cu 97 de voturi, s-a plasat președintele PPDA, Andrei Năstase. Locul trei, cu 29 de voturi, a fost cucerit de liderul PL, Dorin Chirtoacă. Liderul PUN, Octavian Țâcu s-a clasat pe locul patru, cu 14 voturi, iar Constantin Oboroc – pe locul 5 cu 9 voturi. Clasamentul îl puteți vedea în imaginea de mai jos.

În comentarii, oamenii au avut păreri împărțite, fie că și-au manifestat simpatia și susținerea pentru candidatul pentru care au votat, fie au spus că niciunul nu merită să ajungă președinte pentru că sunt compromiși. Alții au fost de părerea că e nevoie ca în fruntea țării să ajungă tineri patrioți care să nu fure și să-și iubească țara.

Puteți vota în continuare pe grupul Vocea Diasporei și a vă manifesta în felul acesta susținerea pentru candidatul care ar trebui să reprezinte forțele proeuropene la alegerile prezidențiale din acest an.

Articole similare
Comentarii