Cinstind Eroii Neamului Românesc

Eroii neamului românesc au fost cinstiți prin rugăciune la Cimitirul Ostașilor Români din satul Mana, raionul Orhei. Slujba a fost ținută de parohul bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, Sergiu Aga.

”Pentru enoriașii Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei cinstirea Eroilor Neamului Românesc, a celor adormiți în lagărele și închisorile Sibriei, a tuturor ce și-au dat viața pentru credința ortodoxă strămoșească, libertate și unitate de neam, reprezintă o onoare și o datorie sfântă.

Trăind întru aceste valori, chiar și pe timp de molimă, adunatu-ne-am la Cimitirul Ostașilor Români din satul Mana, în această mare zi, a Înălțării Domnului Hristos, pentru a-I cinsti prin rugăciune. Le-am cerut în același timp mijlocirea în a-L ruga pe Bunul Dumnezeu să rânduiască lumină în conștiința noastră, spre a înțelege cine suntem și a ne mândri cu jertfa Eroilor ce a fost adusă ca un prinos de bună mireasmă, întru dobândirea demnității de ROMÂN.

Ne-am rugat de asemenea și pentru marele scriitor și gânditor Paul Goma, băștinaș al acestui sat și adormit de curând în Domnul, care ne-a rămas pentru noi toți un exemplu de luptător împotriva ideologiei anti-creștine comuniste, dar și a tuturor celor ce ne doresc robiți de neadevăr și captivitate.
EROILOR, VEȘNICĂ POMENIRE!!”, a scris părintele Sergiu Aga pe contul său de Facebook.

Articole similare
Comentarii