Continuă cerșitul voturilor din diaspora

Editorial Elena Robu

Cu cât ne apropiem mai mult de alegeri, cu atât interesul pentru diaspora crește. Și nu pentru că partidele politice sau candidații în alegeri vor să includă în programele lor electorale politici pentru revenirea noastră, a celor din diaspora, acasă, că se interesează sincer de soarta moldovenilor aflați și stabiliți în străinătate. Nu, pe departe aceste frământări nu există nici măcar pentru liderii politici care au avut susținerea din diaspora în alegeri. La drept vorbind, niciun politician din R. Moldova nu este interesat de soarta moldovenilor din afară, diaspora este privită ca o sursă de voturi. Și atât.

Și PLDM în frunte cu Vlad Filat a utilizat voturile din diaspora în scopuri înguste de partid, și PAS în frunte cu Maia Sandu a procedat la fel. Nimeni nu a fost cu adevărat interesat de ceea ce se întâmplă în interiorul diasporei.

Acum și PL își încearcă norocul în diaspora. Iată de exemplu această pagină creată pe rețelele de socializare.

De când Dorin Chirtoacă este alături de diaspora? Ce a făcut concret PL pentru diaspora cât au fost în alianțele de guvernare?

După ce tot ei, împreună cu ”partenerii de guvernare” PLDM și PD au contribuit la creșterea membrilor diasporei, după ce din cele 15% din electorat au ajuns la 1%-2%, acum au trecut la exploatat diaspora. Nimic surprinzător, se face totul în stil pur moldovenesc. Întrebarea e câți din diaspora se vor lăsa manipulați și folosiți și în continuare?!

Articole similare
Comentarii