Cum a reușit să evadeze din România lui Ceaușescu. Povestea incredibilă a Danielei Nenciulescu, stabilită în Italia din 1969

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe Daniela Nenciulescu, originară din București care are o poveste incredibilă de viață. La vârsta de 16 ani a reușit să evadeze din România în 1969, pe vremea lui Ceaușescu și să se stabilească în Italia. A revenit pentru prima dată în România în 2014. A găsit o țară care nu se schimbase prea mult.

În Italia, Daniela Nenciulescu, pe lângă job, mai are și o pasiune: de a sculpta și a picta. Face acest lucru din plăcere.

Românilor de acasă conaționala noastră a ținut să le transmită ”să folosească fondurile europene, să lupte cu toții împotriva corupției, a furturilor”, iar românilor de pretudindeni – ”să susțină România fiecare cum poate, iar în străinătate să promoveze limba și cultura română”.

Interviul integral cu conaționala noastră Daniela Nenciulescu, stabilită în Italia, îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii