Cum arăta Biserica românească din Cesena înainte de a fi vandalizată în noaptea de Înviere

Am avut ocazia să descopăr biserica românească Sfântul Apostol Timotei din Cesena, Italia în toamna anului 2018, când participam la o cununie religioasă mixtă între o tânără ortodoxă și un tânăr catolic.

Tot atunci l-am cunoscut și pe părintele Silviu Sas, care din 2010 este parohul bisericii Sfântul Apostol Timotei din Cesena și cu care am realizat un interviu pe care îl puteți găsi aici. Părintele Silviu Sas este originar din județul Bihor, orașul Ștei, România, iar povestea sa de emigrant începe în 2007 când, alungat de corupția și nepotismul din țară, și-a luat viața în frâu și împreună cu soția, imediat după căsătorie, au venit în Italia.

Astăzi părintele își ține slujbele într-o biserică impunătoare și frumoasă. Dar, atât preotul cât și credincioșii parohiei au lăsat în urmă aproape patru ani de chin și greutăți. Trei ani și opt luni părintele a fost cu Biserica în portbagajul mașinii.


Iată cum arăta biserica românească din Cesena înainte de a fi devastată în noaptea de Înviere de către doi români aflați în stare de ebrietate.

Interviul cu părintele Silviu Sas îl puteți citi accesând link-ul de mai jos.

Istoria părintelui Silviu Sas din Cesena, Italia

Articole similare
Comentarii