Despre mine

Elena Robu – jurnalistă de televiziune cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, deținătoarea premiului „Cel mai bun jurnalist al anului” în 2011. Și-a început activitatea în calitate de reporter la Euro TV, în anul 2003.

A realizat, de-a lungul anilor emisiuni de dezbateri pe teme social-politice, talk-show-uri cu participarea celor mai importante figuri de pe scena politică din R. Moldova. A activat inclusiv la Jurnal TV, Moldova1, unde a realizat talk-show-urile de seară „Chestiunea zilei” și respectiv „Moldova în direct”.

În perioada 2013-2017 a fost realizatoarea și moderatoarea emisiunii AlB&Negru de pe portalul de știri UNIMEDIA, singura emisiune realizată în spațiul online. Printre invitații Elenei Robu s-au numărat președinții de țară, prim-miniștri, miniștri, deputați, reprezentanți ai societății civile, oameni de cultură.

Din 15 ianuarie 2016 și-a lansat propriul blog www.elenarobu.md unde scrie, analizează, oferă soluții la cele mai importante evenimente care se întâmplă în societate.

La sfârșitul anului 2017, blogul www.elenarobu.md a fost desemnat ”Cel mai bun blog al anului”, în cadrul Galei Jurnaliștii anului, eveniment organizat de către Centrul pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei.

În paralel, în perioada 2015-2017 a realizat materiale multimedia despre egalitatea de gen, agricultură, sănătate în cadrul proiectului Consolidarea Independenței în mediile de comunicare al Centrului pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Internews. A prezentat istorii reale și dureroase dintr-o țară măcinată de sărăcie și corupție.

Și tot în perioada 2015-2017 a fost trainer la Cursul de orientare în jurnalism la Academia Prospera, o școală de business privată din R. Moldova.

În 2017 Elena Robu a emigrat în Franța, unde își continuă activitatea de jurnalistă la Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS, realizând, între altele, interviuri cu conaționalii noștri din diaspora. În anul 2020, Elena Robu a lansat și un portal de știri în limba franceză pentru publicul din Franța: www.ernews.fr

În anul 2019 a fondat Asociația AGER din Franța, este membră a Clubului de Presă a departamentului Loire din Franța și vicepreședintă a Asociației Jurnaliștilor Români de Pretutindeni.

Elena Robu – fidelă valorilor naționale, adevărului, responsabilității civice, promtitudinii, echidistanței.

Comentarii