Diaspora din Germania, invitată să participe la evenimente care promovează tradițiile noastre românești

Diaspora din Germania este invitată să participe în lunile februarie și martie la evenimente care promovează tradițiile noastre românești.

”Odată cu primăvară vine și o nouă Șezătoare ”Rădăcini Basarabene” (ediția V-a), care va avea loc pe 1 martie. Vom confecționa Mărțișoare, ghidate de Golovei Nadejda. Vom afla rețeta secretă a cornulețelor cu vișină de la Marcela Rusu. De asemenea vom afla cum să mergem cu pași siguri spre integrare în Germania – cu informație utilă de la Diana Moldau. Iar drept bonus vom avea o surpriză culinară cu gust german – Nürnberger Bratwurst și un pahar de vin (sau apă)”. Informațiile au fost oferite Portalului Nr.1 al Diasporei ER NEWS de către una dintre organizatoarele evenimentului Olga Soltinschi, conaționala noastră stabilită de aproape 2 ani în Germania.

De altfel, aceste evenimente sunt organizate de către conaționalele noastre: Olga Soltinschi, Nadejda Golovei, Marcela Rusu şi Diana Moldau.

Pentru Șezătoarea ”Rădăcini Basarabene” locurile sunt limitate, iar prețul de participare este de 15€.

Ceva mai devreme, pe 29 februarie va fi organizat un eveniment dedicat copiilor – Dor de Mărțișor în Fasching, organizat de Immigrant Family în colaborare cu Diaspora Moldovenilor din Nürnberg.

”Ne-am propus să transmitem dorul tradițiilor de Acasă. Mărțișorul e parte de dor. Mărțișorul e parte din noi. Vom îmbina Simbolul tradițional de acasă cu Faschingul german și vom oferi copiilor un timp de calitate”, a mărturisit Olga Soltinschi.

Și pentru acest eveniment, locurile sunt limitate, iar prețul de intrare pentru un copil este de 3 euro.

Articole similare
Comentarii