Diaspora înverzește Moldova

Calamitățile naturale din ultimele zile au lăsat în urmă prăpăd și groază. Și natura și omul au fost frânți de durere și tristețe. Frânți, dar nu îngenunchiați. Fețele bisericești ar spune că Dumnezeu nu bate cu bățul, iar tot acest tablou sumbru al ninsorii din aprilie este o consecință a cât de păcătoși suntem. Știința ar spune că aceste fenomene sunt un efect al schimbărilor climaterice, al fenomenului de încălzire globală. Cert este că acum putem să ne unim forțele ca să restabilim ceea ce a fost distrus.

În acest sens, mai mulți reprezentanți ai diasporei, prin vocea vicepreședintei Asociației Gente Moldava din Italia, Lidia Plop, au venit cu o inițiativă extrem de frumoasă și anume să fie plantați pomi fructiferi și decorativi în localitățile din Moldova afectate de dezastru.

”În spiritul inițiativei Offline-ului de la Venetia, când am pus începutul aleei Diasporei Moldave în Parcul San Guliano din Mestre, lansăm proiectul „Diaspora înverzește Moldova”. Ne propunem să plantăm copaci fructiferi și decorativi, arbuști și plante în localitățile din Republica Moldova, afectate de dezastru”, a scris Lidia Plop pe Facebook, în grupul Adoptă un Vot.

De asemenea, conaționalii noștri aflați peste hotare vor să deschidă și un parc al Diasporei de pretutindeni în Chișinău, după exemplul Aleii inaugurate în Parcul San Guliano din Veneția-Mestre, Italia, la offline-ul Diasporei.

Aici și aici am scris despre emoțiile pe care le-am avut când am participat la sădirea primului pom pe Aleea Diasporei Moldave de Pretutindeni în Parcul San Guliano din Veneția-Mestre.

Orice idee este binevenită și o puteți trimite prin email la adresa: [email protected]

Împreună putem înverzi Moldova!

Articole similare
Comentarii