Drama României Mari sunt hoții de la guvernare care îi alungă pe oameni din țară

Pe cele două maluri ale Prutului se întâmplă o mare tragedie. Și la Chișinău și la București, guvernările de toate culorile politice, din 2000 încoace, în pofida tuturor promisiunilor că prioritatea lor este bunăstarea cetățenilor, îi alungă pur și simplu pe oameni din țară. Acum nu se mai pleacă pentru bani, pentru un salariu mai mare, dar se pleacă pentru că acasă pur și simplu te sufoci de atâta nedreptate, corupție, injustiție.

Românul Adrian Dupu, angajat al unei companii din Germania, președintele TNL Diaspora și presedintele PNL Diaspora R. Moldova, scrie, într-o postare pe Facebook, despre cum întreaga sa familie a emigrat din România, începând cu anul 2000. Ultimii au plecat de acasă, de la Iași, părinții. Se întâmpla în anul 2012. S-au stabilit cu traiul în America. Astăzi familia Dupu este împrăștiată pe 3 continente, în 5 țări diferite. Se văd rar și puțin. De altfel, această dramă a emigrării o trăiește un întreg popor.

Las mai jos mesajul românului Adrian Dupu despre motivele emigrării lor, cu specificarea că revin acasă pe 10 august, în Piața Victoriei, când se așteaptă un protest de proporții la București, cu participarea masivă a diasporei românești. O mobilizare similară are loc și din partea reprezentanților diasporei moldovenești care și-au propus să participe la un amplu protest pe 26 august la Chișinău.

Adrian Dupu:În anul 2000 eram 7: părinții și 5 copii. Atunci a plecat primul în străinătate. A absolvit acolo facultatea, și-a întemeiat o familie și nu s-a mai întors.

Doi ani mai târziu am mai plecat doi, dintre care și eu. Rând pe rând, timp de 12 ani au plecat toți.
Părinții au plecat ultimii pentru că noi plecasem toți și au rămas singuri.
La fel ca ceilalți frați, nu am plecat “să fac bani”. Am plecat pentru că, în Romania anului 2002, condusă ca și astăzi de PSD, nu vedeam nicio perspectivă de dezvoltare.
Din 7 ne-am făcut 18, împrăștiați pe 3 continente, în 5 tări diferite și ne vedem rar și puțin…

Pentru cei care ne acuză că am plecat în loc să rămânem aici să punem umărul la dezvoltarea tării, vreau sa le spun atât: nu suntem lăsați, noi nu avem loc să ajutăm!
Uitați-vă cine cine ocupă locurile celor competenți: copii lui Dăncilă, Daea, Țuțuianu, Iordache, Toader, etc, plus nepoți, fini, amante de PSD-iști.
România condusă de PSD face tot posibilul să ne țină departe de țară.
Din acest motiv tot mai mulți români pleacă. Pleacă, la fel, cu gândul ca se vor întoarce cândva, dar persectivele nu se îmbunătățesc și ei, ca și noi, nu mai revin.

Vom reveni, însă, pe 10 august în Piața Victoriei. O Victorie pe care dupa 1989 neo-comuniștii (psd-isti de azi) ne-au confiscat-o.
Psd-iștii și simpatizanții lor nu înțeleg de ce se adună Diaspora vineri în România. Am plecat pentru că ne-ați forțat, dar NU AM ABANDONAT țara. Ne pasă de ea, iubim România! Aceasta e țara noastră, a părinților și strămoșilor noștri, și îmi doresc să fie și a copiilor noștri! Nu puteți face ce vreți cu ea! Venim să vă amintim că nu sunteți veșnici și că nu vrem să ruinați viitorul țării așa cum ați făcut cu prezentul.

p.s. lumpenPipidi, să știi că mahala e doar în mintea ta. România are în străinătate absolvenți de universități prestigioase, medici, avocati, ingineri, și mulți alți profesioniști respectați în domeniile lor.
Veniți, tu și toți lumpenii care jigniți diaspora, dacă aveți curajul, să vedeți ce oameni valoroși ține această guvernare departe de țară”.

Articole similare
Comentarii