Epopeea alegerii unui procuror. Suntem trași pe sfoară din nou

Editorial Elena Robu:

În R. Moldova, aparent, încă se mai caută un procuror. Epopeea alegerii procurorului general pare a fi trasă la indigo cu cea a desemnării judecătorilor la Curtea Constituțională. Vă mai amintiți câtă gălăgie s-a făcut în legătură cu candidatura magistratei Domnica Manole care nu a trecut etapele concursului, dar care ulterior a devenit judecător la Curtea Constituțională?! Apoi a urmat marea șmecherie și amăgeală în jurul votului pentru socialistul Vladimir Țurcan care a ajuns președinte al Curții Constituționale.

Acum, în legătură cu alegerea procurorului general este utilizată aceeași tactică. Este anulat concursul, iar Ștefan Gligor (pentru care anterior a fost lansată și o petiție de susținere) va fi propulsat cel mai probabil pentru această funcție. În perioada imediat următoare va fi clar dacă în acest sens au fost făcute și înțelegerile de rigoare cu președintele R. Moldova, Igor Dodon, care are atribuția, potrivit legii, să semneze decretul de numire a procurorului general.

Așadar, de ce actuala guvernare mai organizează aceste concursuri dacă într-un final ele sunt anulate, iar în funcții ajung oamenii care ”trebuie” să ajungă?! Suntem trași pe sfoară din nou.

Iar guvernarea probabil se întreabă de ce a pierdut alegerile în Chișinău, de ce nu are susținere în diaspora. Iată tocmai aceste practici dubioase ne fac pe noi, cetățenii R. Moldova (indiferent unde am fi) să fim sceptici că în funcții de conducere ajung oameni competenți și pe merit, nu oameni împinși de partid (fără susținere populară) așa cum e cazul deputatului din circumscripția 50 (Europa de Vest) Galia Sajin.

Articole similare
Comentarii