Eroii care au votat în diaspora: În pofida problemelor de sănătate, a parcurs pe jos mai bine de 2 km, a stat la coadă alte 2 ore, pentru a-și exercita dreptul de vot

Conaționalul nostru Pavel Robu, stabilit în Italia de mai bine de trei ani, este unul dintre zecile de mii de moldoveni din diaspora care au venit duminică să își exercite dreptul la vot. În pofida problemelor de sănătate pe care le are, mai exact la nivelul picioarelor, a parcurs pe jos mai bine de 2 km, a stat la coadă alte 2 ore și toate astea pentru a-și exercita dreptul de vot.

”Aș fi vrut să nu mai fim o colonie a Rusiei, iar cei care vor vizita acest pământ să rămână numai cu impresii bune. Vreau ca oamenii, indiferent de naționalitate, de religie, să nu se urască unul pe altul. Dar cel mai important: aș striga în gura mare lăudându-mă cât de frumos este acest colț de rai”, a povestit pentru Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS.

Conaționalul nostru spune că timp de mai mulți ani a încercat că să-și apere drepturile, însă până la urmă așa și nu a putut rezista în fața nedreptății, nu a putut ține piept.

”Și pe timpul lui Roșca am ieșit în stradă, și la vot, dar până la urmă am înțeles că totul se vinde și se cumpără. Acum am ieșit din nou la vot fiindcă nu pot sta cu mâinile în buzunar atunci când Sandu a fost trădată de Năstase, când Dodon s-a comportat cu ea cum s-ar fi comportat cu o cârpă cu care speli podeaua, atunci am spus că votul meu va juca un rol important”, a mărturisit Pavel Robu.

Întrebat de Portalul Nr.1 al diasporei ER NEWS de ce este important să meargă la vot, conaționalul nostru Pavel Robu a răspuns:

”Ce nu face un adevărat patriot pentru țara sa natală, unii au jertfit cu propria viață pentru binele poporului. Am decis și eu să fac un bine pentru această palmă de pământ care pentru mine e un colțișor din rai care mi-a rămas de la strămoși, căci mai frumos loc ca țara în care te-ai născut și ai crescut, cu meleagurile înverzite și cu munții protectori, cu baladele și doinele care sânt tezaurul poporului, nicăieri nu e mai bine. Nici o avere nu e mai scumpă ca tezaurul poporului. Aș fi vrut să nu mai fim o colonie a Rusiei, iar cei care vor vizita acest pământ să rămână numai cu impresii bune. Vreau ca oamenii, indiferent de naționalitate, de religie, să nu se urască unul pe altul. Dar cel mai important: aș striga în gura mare lăudându-mă cât de frumos este acest colț de rai.

Nu are importanță cine se află la conducerea țării, important e că să fie împreună cu poporul său. I-aș ruga pe toți cetățenii să iasă la vot și să voteze pentru Maia Sandu, căci eu cred că ea a făcut puțin, dar a făcut când a fost în postul de ministru al învățământului, când a fost prim-ministru și aș vrut ca, devenind președinte, să funcționeze legea, să se facă regulă în medicină și în sistemul de învățământ”.

Precizăm că duminică, 1 noiembrie, la secția de votare din Treviso, unde și-a exercitat dreptul de vot și Pavel Robu au votat 2 060 de persoane. Secretara comisiei, Irina Moscaliuc, i-a adus un scaun, o sticlă cu apă conaționalului nostru, iar fiul moldovencei l-a condus ulterior pe Pavel Robu și fiica sa la gara din oraș. Un gest frumos de ajutor și susținere.

Conaționala noastră din Italia Axinia Gogu l-a surprins pe Pavel Robu la secția de votare, iar discuția lor o puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/axinia.gogu.7/posts/691725715112863

Articole similare
Comentarii