Fără cuvinte: Poliția de frontieră aplică amenzi pentru cei care părăsesc R. Moldova, chiar dacă a fost exclusă această interdicție pentru persoanele aflate în carantină

Chiar dacă la 11 septembrie a fost exclusă interdicția de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare, Poliția de frontieră aplică amenzi pentru persoanele care părăsesc R. Moldova. Cel puțin asta susține conaționala noastră din Franța care spune că este contactată de mai mulți  cetățeni care au semnalat acest fapt. Amenda se ridică la câteva mii de lei.

La 11 septembrie 2020 s-au făcut mai multe modificări în hotărârea nr 26 din 21 august 2020 a CNESP cu referință la carantina de 14 zile pentru cetățenii moldoveni care intră și /sau părăsesc teritoriului R.Moldovei. În hotărâre este scris negru pe alb că „a fost exclusă interdicția de părăsire a teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în autoizolare”.

„În momentul traversării frontierei de stat, călătorul încearcă să-i demonstreze lucrătorului vamal că are dreptul de a părăsi Moldova și îi vorbește despre modificările operate de CNESP, însă poliția de frontieră le răspunde că ei nu au fost puși la curent, că ei operează în baza legii  că ei au ordin de a aplica amenzi la toți cei care nu se conformează”, declară Viorica Țîmbalari.

„Se înregistrează hotărâri de dragul făcutului și nu pentru că le pasă de popor! Au exclus interdicția de a părăsi țara în timp de 14 zile de carantină, dar nu au informat poliția de frontieră, oamenii amendați și induși în eroare absolută!
Cetățenii nu mai știu cum să procede”, a precizat Viorica Țîmbalari pentru Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS.

Autoritățile de la Chișinău nu au reacționat deocamdată la această situație.

În R. Moldova, legea parcă e făcută împotriva cetățenilor. Unde s-au dus milioanele de euro oferite de UE pentru reforma justiției?! Mai dați, mai dați bani Moldovei…

Articole similare
Comentarii