FC ”Parlamentul de la Chișinău”: achiziții de deputați în noul sezon estival

Editorial Elena Robu

FC (Fotbal Club) ”Parlamentul de la Chișinău” dă lovitura în noul sezon estival. Deputații sunt achiziționați la prețuri de … fotbaliști. Sume de aproape un milion (în valută străină) sunt vehiculate în plenul Parlamentului. Fără nicio jenă, fără nicio rușine. Banii care circulă pentru aceste ”achiziții” cu siguranță nu sunt ”trudiți în sudoarea frunții”, ci mai degrabă ”furați” de la cei ce ”se trudesc în sudoarea frunții”.

Toate se întâmplă în contextul în care deputații au votat astăzi o Declarație privind condamnarea faptelor de traseism politic. Ironia sorții face ca textul declarației să fie propus de PDM, partid care în fosta legislatură de la 19 deputați a ajuns să dețină majoritatea în Parlament. Lucru amintit de către deputații de la Platforma DA și PAS.

Între altele în declarație se arată că ”Aceste acțiuni întemeiate pe acte de corupție generează și amplifică fenomenul corupției politice. Voința suverană a poporului exprimată în alegeri este brutal denaturată, iar gestionarea din afara țării a migrației politice bazate pe corupție, reprezintă o amenințare reală la siguranța națională”.

Amintim că până acum 15 deputați au părăsit fracțiunea Partidului Democrat. 13 dintre ei fac parte din grupul „Pro Moldova”, iar 2 au aderat la Partidul Șor.

În timp ce societății i se oferă pe tavă declarații populiste, în culisele FC Parlamentului de la Chișinău se pregătesc următoarele meciuri și mai dure care se vor juca în acest sezon estival.

Articole similare
Comentarii