Franța își deschide frontierele cu țările din afara zonei Schengen începând cu 1 iulie

În conformitate cu recomandările Comisiei Europene inspirate din propunerile franceze, Franța va purcede la o deschidere progresivă a frontierelor sale exterioare zonei Schengen începând cu 1 iulie, anunță ministerul de Interne al Franței.

Această redeschidere însă se va efectua de o manieră progresivă și în funcție de situația sanitară din țările terțe și în conformitate cu modalitățile care vor fi decise la nivel european.

În același timp, studenții internaționali sunt autorizați, indiferent de țara lor de origine, să vină în Franța. Modalitățile de găzduire a acestora vor fi facilitate. Solicitările lor de viza sau permise de ședere vor fi tratate în prioritate.

În același timp, având în vedere situația favorabilă sanitară în Franța și în Europa și în conformitate cu recomandările Comisiei Europene, Franța anulează din 15 iunie restricțiile de circulație la frontierele sale din interiorul UE. Astfel, persoanele care vin din țările UE vor putea intra în Franța fără nicio restricție legată de COVID-19, așa cum a fost până la 18 martie 2020.

Excepție fac Spania și Marea Britanie pentru care se aplică restricții de reciprocitate. Pasagerii care vin din Spania în Franța cu avionul vor fi obligați, până pe 21 iunie, să stea în carantină 14 zile. Pentru cei care vin din Marea Britanie (indiferent de tipul de transport) există la fel obligativitatea de a sta în carantină 14 zile.

Articole similare
Comentarii