Gest de susținere pentru femeile care luptă cu cancerul la sân: Peste 20 de femei pleacă într-o cursă pe bicicletă Paris-București

Peste 20 de femei au plecat astăzi de la Ambasada României în Franța într-o cursă pe bicicletă de 4 000 de kilometri prin toată Europa, între Paris și București.

Femeile sunt membre ale asociației Casiopeea, o asociație care susține și încurajează femeile care luptă cu cancerul la sân.Unele dintre cele care au pornit azi în cursă au trecut prin aceasta boală teribilă. Iar sportul le-a fost de ajutor în terapie, a anunțat pe contul său de Facebook, ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

În cele 10 țări pe care le vor străbate, ciclistele se vor întâlni cu asociații, vor vizita spitale, vor fi primite la ambasadele României și Frantei.

Iar, odată ajunse în România, la Drobeta Turnu Severin, lor li se vor alătura alte cicliste, românce, care vor pedala alături de ele până la București. Sosirea e prevăzută pe 16 octombrie.

Azi dimineața era multă emoție în curtea ambasadei. Ministra franceză a sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a venit și ea. Și le-a însoțit în primii kilometri ai cursei pe bicicletă, purtând o cască oferită de omologul său român, campionul Eduard Novak”, a punctat ambasadorul.


Ambasada e angajată de aproape doi ani în pregătirea acestui proiect, condus de Nathalie David, președinta asociației Casiopeea. Nu s-a putut face anul trecut, din cauza pandemiei, dar s-a făcut anul acesta.

Am avut ocazia să întâlnesc femei extrem de hotărâte, care au trecut peste toate greutățile pentru a-și împlini visul. La plecare le-am urat drum bun în aceasta lungă călătorie și am citat din Ivan Patzaichin « Nu poți schimba lucrurile decât prin forța propriului exemplu”. Aceste femei sunt un exemplu”, a subliniat Luca Niculescu.

Articole similare
Comentarii