Hai să punem presiune pe noua Guvernare de la Chișinău

Votul istoric din 11 iulie 2021 prin care peste 50% din cetățeni și-au exprimat dorința pentru schimbare nu trebuie irosit. În niciun caz. Este poate momentul decisiv, momentul de cotitură ca Republica Moldova să revină pe drumul european, să se apropie cât mai mult de valorile europene și de România. Foarte mult depinde de voința sinceră a noii guvernări PAS de la Chișinău în realizarea reformelor. Foarte mult depinde și de noi, cetățenii, cât de multă presiune vom pune pe noua guvernare ca să nu deraieze de pe drumul greu și anevoios al schimbării.

Vor exista tot felul de tentații. Banii și puterea îi schimbă pe politicieni, pe deputați, pe miniștri, pe funcționarii publici. Atâtea exemple din trecut putem evoca. Important ca noi, alegătorii, să nu avem memoria prea scurtă, dar să fim vigilenți cu privire la acțiunile care vor urma.

Fuga e rușinoasă, dar sănătoasă

Mulți dintre hoții care s-au perindat la putere vor dori să fugă din țară ca să scape de răspunderea penală. Cu buzunarele și conturile pline. Va fugi și fostul șef de stat Igor Dodon din R. Moldova așa cum a procedat fostul lider PDM Vlad Plahotniuc?! E doar chestiune de timp să aflăm răspunsul. I se va permite să fugă? Este a doua latură a întrebării și ar fi foarte grav dacă acest lucru se va întâmpla. Toți cei care au furat din banul public trebuie să răspundă în fața legii. Doar așa oamenii vor simți că schimbarea într-adevăr s-a produs.

Iată ce declara în campanie electorală președintele interimar al PAS, Igor Grosu:

PAS nu are ce discuta cu hoţii care se hrănesc din kulioace. Hoţii vor discuta cu cetăţenii pe 11 iulie şi vor primi judecata pe care o merită. PAS discută zi de zi cu oamenii din fiecare sat, din fiecare oraş din Moldova, din toate colţurile lumii – alungaţi din ţară de hoţi. Cetăţenii au o singură întrebare pentru Dodon, Voronin, socialişti şi comunişti – Ce era în kuliok?” Potrivit PAS, „locul hoţilor e la puşcărie, nu la conducere, nu în săli de dezbateri, nu în studiouri de televiziune. Duminică Moldova vă va spune unde este locul vostru. Veți răspunde pe 11 iulie în faţa judecăţii oamenilor, iar după 11 iulie în faţa justiţiei.

Așa că hai să punem presiune pe noua Guvernare de la Chișinău ca să nu își uite promisiunile, iar hoții să ajungă acolo unde le este locul. Să nu ne îmbătăm cu apă rece, să fim vigilenți, să cerem reforme și să participăm la realizarea lor.

Articole similare
Comentarii