Important: Măsurile care intră în vigoare în Italia începând de astăzi

Începând din 18 mai 2020, Guvernul Italiei a anunțat noi măsuri de relaxare a unor prevederi impuse în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, se reiau activitățile comerciale cu amănuntul, precum și barurile, restaurantele cu servirea pe loc, unitățile balneare, centrele estetice și frizeriile, dar și activitatea muzeelor și bibliotecilor, cu respectarea strictă a protocoalelor de siguranță specifice. La fel, este permisă oficierea slujbelor religioase în prezența credincioșilor, în conformitate cu protocoalele de siguranță stabilite, transmite Ambasada R. Moldova în Italia pe pagina sa de Facebook.

Totodată, redeschiderea sălilor de sport, bazinelor de înot, a centrelor sportive este planificată începând cu 25 mai și că din 15 iunie cinematografele și teatrele își vor putea relua activitățile.

Deplasările în cadrul aceleiași regiuni se pot face în mod liber, fără declarația pe proprie răspundere. Până la 3 iunie 2020, deplasările în afara regiunii se pot face doar pentru motive legate de muncă, de sănătate sau de absolută urgență. Regiunile pot introduce măsuri mai restrictive sau mai permisive, în funcție de evoluția datelor epidemiologice.

Începând cu 3 iunie 2020, vor fi permise deplasările libere între regiuni, precum și din și spre țările Uniunii Europene, fără a fi nevoie de izolare la domiciliu, pentru cei care sosesc în Italia. Este de remarcat că, în continuare rămân în vigoare regulile și cerințele de intrare a persoanelor fizice originare din țările non-UE, pe teritoriul Italiei (precum este R. Moldova) comunicate anterior de Ambasada R. Moldova în Italia.

Pentru informații adiționale consultați textul Decretului – Lege al Președintelui Consiliului de Miniștri n. 33 din 16 mai curent: http://www.governo.it/…/new.governo…/files/DPCM_20200517.pdf.

Articole similare
Comentarii