Informație importantă pentru românii/moldovenii din Marea Britanie. Ce se poate întâmpla după Brexit

Imigranţii din Uniunea Europeană (UE) care locuiesc în Marea Britanie vor primi dreptul de a rămâne în această ţară în cazul în care nu se va ajunge la un acord asupra Brexitului. Potrivit unor informaţii scurse din cadrul guvernului britanic, miniştrii intenţionează să îşi „asume autoritatea morală” de a le acorda în mod unilateral celor 3,8 milioane de cetăţeni din ţări ale UE care locuiesc în Marea Britanie dreptul de a rămâne aici, informează The Daily Telegraph, transmite Agerpres.

Aceste informații îi vizează în mod direct și pe moldovenii care dețin și cetățenia României.

Potrivit presei britanice, cetăţenii din ţări ale UE stabiliți în Marea Britaniei vor putea să aibă acces la Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) şi la beneficiile sistemului, indiferent dacă cetăţenilor britanici din UE li se vor acorda asemenea drepturi.

Documentele scurse din cadrul guvernului, care ar fi fost trimise miniştrilor luna trecută, descriu soluţia drept „unul dintre cele mai importante aspecte” ale planului guvernului de la Londra în lipsa unui acord cu UE asupra Brexitului.

Numărul cetăţenilor români şi bulgari care muncesc în Marea Britanie a ajuns la un nivel record. Datele oficiale arată că în perioada aprilie-iunie 2018 aproape 400.000 de români şi de bulgari (inclusiv moldoveni cu cetățenie românească) au ales să plece în Marea Britanie la muncă în speranţa unui trai mai bun, potrivit publicaţiei Press Association. (sursa: digi24.ro)

Articole similare
Comentarii