Inițiativa socială ”Adoptă un bătrân” a ajuns la peste 160 de beneficiari

Acum 8 luni, un grup de moldoveni din străinătate a lansat proiectul caritabil „Adoptă un bătrân”. Este o inițiativă socială prin care reprezentanții din diasporă și-au propus să asigure o bătrânețe cu o pâine pe masă persoanelor în etate, nevoiașe și neputincioase din Republica Moldova. Potrivit inițiatorilor, cu suportul a peste 70 de donatori din toate colțurile lumii, până acum s-a reușit asigurarea cu puțin o pâine pe masa a 161 de bătrâni din 9 localități din Moldova.
”Nu vrem să ne oprim aici! Sute, chiar mii, de bătrâni au nevoie de susținerea noastră. Pentru ei, noi, generațiile mai tinere, suntem o speranță. Haideți să punem umărul și să adoptăm câte un bătrân pentru că ei au au fost în locul nostru, iar noi în locul lor, urmează să ajungem. Să facem un bine acum, pentru că e simplu: putem renunța la o cafea în favoarea pâinii pentru o săptămână unui bătrân, putem renunța la o tartă, o haină pe care o vom folosi doar 1-2 ori etc.”, îndeamnă grupul „Adoptă un bătrân”.

Cum ne putem implica? Simplu! Putem adopta unul sau mai mulți bătrâni, făcând transferul lunar sau pe o perioadă mai mare de timp, pentru pâinea bătrânului sau a mai multor bătrâni adoptați. Poate contribui oricine, oricând și din orice colț al lumii. Pentru fiecare bătrân a fost stabilită o taxă lunară de 6 € , în urma unui calcul al prețului mediu al pâinii de 4 lei pe zi.

Gesturile simple și mici pot salva lumea!

Donațiile se pot face aici

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei. 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii