Interviu video cu părintele Marcel stabilit la Bologna, Italia

0

Părintele Marcel Călugărescu este originar din satul Arionești, raionul Dondușeni. A fost 16 ani preot în localitatea Răciula. Preotul povestește, în cadrul unui interviu video pentru blogul www.elenarobu.md, despre motivele care l-au determinat să plece acum 6 ani din R. Moldova și să se stabilească în Italia. A umblat o perioadă cu biserica în bagaje, apoi găsit o sală oferită în chirie de biserica catolică, pe care o amenajează aproape în fiecare săptămână pentru slujbele religioase.
Biserica Sfântul Ioan Botezătorul al cărei paroh este părintele Marcel desfășoară frumoase acțiuni pentru comunitatea de moldoveni din Bologna, prin acte de caritate sau prin simple întâlniri la un pahar de vorbă.

Precizez că părintele Marcel Călugărescu este preot basarabean care a întemeiat o parohie sub jurisdicția Patriarhiei Române. Sunt însă mulți preoți basarabeni în Italia delegați de Patriarhia Moscovei pentru comunitățile de limbă română din Occident.

Interviul integral cu părintele Marcel Călugărescu îl puteți urmări mai jos.


Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei. 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!