Italia: Certificatul verde, obligatoriu pentru toate categoriile de angajați. Fără certificat, angajații vor fi suspendați

Lovită dramatic, anul trecut, în primul val al pandemiei, Italia nu mai vrea ca istoria să se repete. Guvernul de la Roma a detaliat măsura obligativității certificatului verde pentru toate categoriile de angajați, care intră în vigoare peste o lună, transmite stirileprotv.ro.

Astfel, cei care nu sunt vaccinați anti-Covid sau care nu au trecut prin boală în ultimele șase luni, vor fi obligați să se testeze, din două în două zile sau la fiecare trei zile, dacă este vorba despre teste rapide, respectiv PCR.

Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății: “Certificatul verde este un instrument al libertății care face ca locul de muncă să fie sigur. Al doilea motiv este impulsionarea, într-o măsură și mai mare a campaniei noastre de vaccinare.

Andrea Orlando, ministrul italian al Administrației Publice: “Nu ne putem permite să avem o toamnă cu răspândirea masivă a virusului și noi restricții care să aibă efecte negative asupra economiei și pieței muncii.

Din 15 octombrie, orice angajat italian, din sectorul public și privat, care nu are așa numitul certificat verde, ar putea fi suspendat temporar de la serviciu. Și ar putea rămâne neplătit pentru cinci zile, iar angajatorii riscă amenzi de până la 1.500 de euro dacă angajații lor sunt depistați că lucrează fără certificatul care atestă: fie vaccinarea anti-Covid, fie trecerea prin boală, în ultimele șase luni, fie un test negativ.

Articole similare
Comentarii