Italia: controale intense ale poliției rutiere. Sunt vizate mașinile înmatriculate în străinătate

În Italia este Interzisă circulația mașinilor înmatriculate în străinătate pe numele cetățenilor cu reședința în Italia de peste 60 de zile. Este noua regulă a Codului rutier italian și este valabilă începând de marți, 4 decembrie, scrie www.rotalianul.com.

La puține ore de la punerea în aplicare a prevederilor legale, primele sancțiuni au fost deja aplicate, poliția italiană face controale intense pe tot teritoriul peninsulei. Marți după-amiază, în timpul unor verificări, agenții au oprit pe strada Baracchini din Florența un Audi cu plăcuțe de înmatriculare românești, informează La Repubblica.

La volanul autoturismului se afla un român în vârstă de 50 de ani, care locuia în Italia de mai bine de 10 ani. În urma verificării documentelor șoferul român a primit o amendă de 498,40 euro. Amenda a fost plătită pe loc de bărbatul român iar mașina i-a fost sechestrată.

Articolul 93 din Codul rutier italian, la articolul 1 bis prevede conform ultimelor modificări:

„Este interzis cetățenilor care au stabilită reședința în Italia de peste 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate.”

De asemenea, decretul legislativ 113/2018, votat în Parlamentul italian interzice și conducerea mașinii unei rude sau a unui prieten care trăiește în străinătate.

Decretul 113/2018 transformat în lege prevede însă că mașinile înmatriculate pe firme, luate în leasing sau închiriate pe termen lung de o societate străină pot circula în Italia fără limită de timp.

 

Articole similare
Comentarii