Italia: Un conațional s-a răsturnat cu TIR-ul pe autostradă

Accidentul a avut loc în jurul orei 12:00, miercuri, 25 septembrie 2019, pe autostrada A12, la 200 de metri după zona de serviciu „Magra ovest” din localitatea Santo Stefano di Magra, provincia Spezia. Un șofer român a scăpat ca prin miracol fără nicio rană după ce s-a răsturnat cu TIR-ul, ocupând toate benzile de circulație, scrie rotalianul.com.

„Tocmai încărcasem un container cu statui ornamentale din portul de la Spezia și mă îndreptam către Toscana pentru livrare, când mi-am distras atenția un moment pentru a seta navigatorul satelitar, pierzând astfel controlul TIR-ului. Sunt fericit că nu am făcut rău nimănui”, a declarat șoferul român citat de ziarul italian Il Secolo XIX.

Dintr-o primă reconstituire a accidentului reiese că bărbatul român a pierdut controlul volanului și a distrus vreo 50 de metri din parapetul de pe partea dreaptă, ca mai apoi să se lovească de parapetul metalic care separă sensurile de mers și să se răstoarne. Viteza moderată cu care conducea, dar și faptul că în acel moment nu se circula intens pe acea porțiune de autostradă, a făcut ca șoferul român să scape fără nicio rană în urma acestui accident și să nu rănească alte persoane sau să provoace pagube altor mașini.

Articole similare
Comentarii