M-am înregistrat pentru a participa la alegerile parlamentare din toamnă. Dacă sunteți în diasporă, faceți și voi la fel

Cetățeanul Republicii Moldova contează, indiferent unde se află, ne spune franc Comisia Electorală Centrală. Atunci hai să demonstrăm că într-adevăr contăm, oriunde ne-am afla.

Astăzi m-am înregistrat prealabil pe site-ul www.alegator.md pentru a participa la alegerile parlamentare din toamnă. Mi-a luat mai puțin de 5 minute, dar în felul acesta mi-am manifestat dorința, interesul, responsabilitatea civică de a participa la alegerile parlamentare ordinare din toamnă.

Dacă sunteți în diasporă sau în timpul alegerilor din acest an vă veți afla în afara țării, faceți și voi la fel: înregistrați-vă prealabil pe site-ul www.alegator.md. În plus, în felul acesta putem contribui la deschiderea secțiilor de votare peste hotare.

Aveți două opțiuni: fie să completați formularul de înregistrare on-line fie pe suport de hârtie. Formularul de înregistrare on-line îl găsiți la rubrica ”Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md. Alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului. Cel tîrziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior, ne informează Comisia Electorală Centrală.

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova. Regulamentul privind înregistrarea prealabilă și modelul cererii pot fi găsite pe următorul link 

Potrivit CEC, înregistrarea prealabilă va permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării și al alegătorilor din localitățile din stânga Nistrului, care vor vota la secțiile de votare organizate pe teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, acest proces va contribui la deschiderea secţiilor de votare suplimentare, dar și la determinarea numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog  și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii