Maia Sandu către Alexandru Pînzari: “Fiecare acțiune ilegală din aceste zile înseamnă ani grei de pușcărie”

Prim-ministrul Maia Sandu reacţionează la suspendarea din funcţie a celor 6 poliţişti din cadrul Direcţiei a 6-a a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, transmite TVR Moldova.

„Domnule Pînzari, sunt sigură că înţelegeţi, fiecare acţiune ilegală din aceste zile înseamnă ani grei de puşcărie, pentru complicitate sau chiar la uzurparea puterii în stat, sunteţi gata să vă asumaţi acest lucru pentru un bandit?”, a întrebat retoric Maia Sandu.

 „Îl somez pe cătăţeanul Pînzari şi pe toţi cei care execută oridinele ilegale…”

Prim-ministrul a dat citire a unor articole din Codul Penal al Republicii Moldova: articolul 339, alineatul 1, acţiunile comise în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii în stat se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani, alineatul 2 prevede că aceleaşi acţiuni, dar care au cauzat schimbarea prin violenţă a orâduirii constituţionale a Republicii Moldova, decesul unei persoane sau alte urmări grave presupune pedeapsa de privare a libertăţii de la 12 la 20 de ani.

„Voi cei care primiţi acum oridinele ilegale ale lui Plahotniuc anume astfel de acţiuni faceţi şi veţi fi pedepsiţi conform legiii. Pedeapsa voastră creşte cu fiecare acţiune abuzivă”, a mai spus premierul Sandu.

Articole similare
Comentarii