Manifestare de susținere a Guvernului Sandu la Venezia-Mestre, Italia

Reprezentanți ai diasporei moldovenești din Venezia-Mestre, Italia au ieșit ieri la o manifestare organizată în susținerea noii guvernări de la Chișinău.

Participanții la manifestare au semnat o petiție a cetățenilor R. Moldova aflați pe teritoriul Republicii Italiene pentru susținerea Guvernului R. Moldova condus de Maia Sandu.

“Noi, cetățenii R. Moldova aflați pe teritoriul Republicii Italiene, cu un spirit activ, semnăm această petiție în vederea susținerii Guvernului instituit prin vot majoritar de Parlamentul Republicii Moldova în data de 08.06.2019 cu 61 de voturi.

Totodată condamnăm acțiunile de sabotare a deciziilor noului Guvern instituit de către ex-membrii cabinetului Filip Pavel. Cerem eliberarea neconditionată a instituțiilor de stat”, se arată în petiție.

Vice-președinta Asociației “Gente Moldava”, Lidia Plop, una dintre organizatorii manifestației a declarat pentru ER NEWS că “poliția italiană locală a asigurat securitatea în timpul evenimentului și au ținut să transmită un mesaj de solidaritate și curaj Guvernului și poporului nostru”.

Articole similare
Comentarii