Mesaj pentru moldovenii din Israel: ”Pregătiți geanta cu actele și lucrurile strict necesare și țineți-o la îndemână”

Ca urmare a escaladării situației și relansarea de rachete din Fâșia Gaza, Ambasada R. Moldova din Israel anunță că în cursul acestei dimineți și amiezi, au fost afectate orașele israeliene Askelon, Ashdod, Beer Sheva, fiind bombardate cu 70 de rachete. Armata israeliană a informat că în a doua jumătate a zilei și noaptea sunt posibile noi lansări de rachete spre centrul țării, inclusiv Tel Aviv.

Ambasada roagă moldovenii din această zonă să nu intre în panică și să respecte indicațiile autorităților competente israeliene, pentru că sunt posibile și alte lansări de rachete.

”Pregătiți geanta cu actele și lucrurule strict necesare și țineți-o la îndemână. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă„, scris pe pagina sa de Facebook Ambasada R. Moldova din Israel.

Ambasada mai spune că se află în contact cu liderii comunităților moldovene din principalele orașe israeliene și cu cetățenii moldoveni din Fâșia Gaza, care au menționat că la momentul de față nu se confruntă cu anumite probleme majore.

Dacă vă confruntați cu probleme ieșite din comun, nu ezitați să ne contactați la telefonul 037770544 și linia fierbinte a Ambasadei.

Articole similare
Comentarii