Moldoveanca din Italia, Irina Moscaliuc: Primăvara și apocalipsa

Era 11 Martie 2020. Strazile erau pustii, magazinele închise, lumea nu ieșea din casă. Dar primăvara nu știa nimic. Florile continuau să înflorească, Soarele continua să încălzească pe cerul albastrul intens. Era primăvară și se întorceau rândunelele! Copiii cuminți stăteau în casă și ei, care lecțiile își făceau, care se jucau, iar alții televizorul priveau!

Erau timpuri,când puteai să ieși din casă numai să-ți cumperi de mâncare sau medicamente, dar nimeni nu zicea nimic! Peste puțin timp s-a închis totul, chiar și oficiile. Armata și poliția păzea intrările și ieșirile de la frontiere. În spitale nu erau locuri, iar lumea continua să se îmbolnăvească!

Dar Primăvara nu știa nimic, mugurii se deschideau, florile înfloreau, soarele strălucea și încălzea! Era 11 martie 2020. Toți erau în carantină: tineri, copii, bătrâni și frica pusese stăpânire pe ei. Zilele păreau toate la fel.

Dar primăvara nu știa nimic. Pasările cântau, florile înfloreau. Lucrul pozitiv era că părinții stăteau mai mult cu copiii lor, desenau împreună,se jucau împreună, mâncau toți împreună! Cineva luase în mână o carte care de mult se prăfuia și aștepta citită, altcineva se apucase de croșetat și tot mai des în case răsunau cântece și poezii! Era anul când lumea a înțeles cât de important este să fii sănătos și cum valorile materiale nu au niciun rost atunci când ești bolnav! Era anul când timpul pe tot globul pământesc parcă se oprise. Dar primăvara nu știa nimic, florile se trecuseră și apăruse fructele…

Și iată că odată cu un nou răsărit de soare, a venit mult așteptata ziua libertăți. Toți își scoteau măștile și alergau să-și îmbrățișeze vecinii de parcă erau frați. Copiii alergau afară să strige de bucurie, iar feciorii și fiicele să-și vadă părinții iubiți!

Și eram deja în vară, dar primăvara de unde putea să știe? Ea continua să fie, pentru că timpul pentru toți parcă era oprit! În pofida tuturor greutăților,în pofida coronavirusului, în pofida fricii, în pofida morții, noi continuăm să existăm și primăvara la fel.

Iar primăvara nu știa că trecuse timpul ei! Ea vroia să rămână în inimile tuturor ca cea mai frumoasă primăvară: Primăvara renașterii tuturor!!!

Un text semnat de Irina Moscaliuc,
Regiunea Padova ,orașul San Martino di Lupari,
pentru Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS
25 martie 2020

Articole similare
Comentarii