Moldoveanca Eudochia Cojocaru de la Roma: “Mi-am pierdut locul de muncă. Cum ajungem acasă?”

Conaționala noastră de la Roma, Eudochia Cojocaru, ca și mulți alți conaționali de-ai noștri care și-au pierdut locul de muncă în Italia sunt blocați din cauza coronavirusului și nu pot veni acasă. Autoritățile încă nu au găsit o soluție pentru ei.

Suntem mulți care vrem să plecăm acasă. Bătrâna de care aveam grijă a murit, nu însă de coronavirus. Aveam bilet la avion pentru 15 martie, însă cu câteva zile înainte de zbor acesta a fost anulat. Am fost informată ulterior că putem schimba zborul pentru data de 5 aprilie, însă, după cum am înțeles, nici pe 5 aprilie nu va fi niciun zbor. Întrebarea care ne frământă pe toți care suntem în această situație este cum să ajungem acasă? Cunosc o doamnă care e disperată. I-a murit mama și nu poate pleca la înmormântare. Suntem aici în Italia fără muncă”, a declarat pentru Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS, Eudochia Cojocaru.

Moldoveanca mai spune că este fără muncă în Italia deja de 24 de zile

”Deja de 24 de zile stau în casa bătrânei, dar ei nu pot să mă țină mai mult. Trebuie să plec acasă. Este foarte greu. Am sunat la Consulatul R. Moldova la Roma și știți ce mi-au spus? Că pot pleca la Verona pentru că sunt 2 zboruri de acolo. Dar cum să plec dacă noi nu avem voie să ieșim din casă. Iată ce răspuns ”inteligent” am primit. Dacă un consulat îți răspunde așa, atunci cine te mai ajută”, a povestit Eudochia Cojocaru.

Articole similare
Comentarii