Moldoveni din diaspora, implicați în campanii de binefacere acasă

6

În ajunul sărbătorilor de iarnă, Asociația tinerilor moldoveni din Italia “O3M” a organizat, la Roma, Campania de binefacere „Hai să fim mai buni”. Evenimentul a ajuns deja la a treia ediție și s-a desfășurat în perioada 7-30 decembrie, se arată într-un comunicat de presă al Asociației.

Astfel, conaționalii noștri din diaspora au reușit să aducă zâmbete pe fețele a 30 de familii din satul Cârpești, raionul Cantemir. Bătrânii singuri, țintuiți la pat, dar și familii social-vulnerabile s-au putut bucura de lumina Sărbătorilor de iarnă, grație generozității moldovenilor plecați peste hotare, care sunt mereu cu gândul la cei rămași acasă.

Startul Campaniei s-a dat în cadrul celei de a doua ediții a evenimentului “O3M – Show la garaj”, care a avut loc la Roma, pe 9 decembrie, sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova în Italia. Primul donator a fost chiar Excelența sa, ambasadoarea Stela Stângaci.

Colectarea donațiilor a continuat și în cadrul Concertului “Crăciun cu dor de casă”, desfășurat la Roma, pe 15 decembrie. Campania s-a finalizat cu o donație generoasă din partea Asociației “Salvamamme” și a echipei conaționalului nostru, Oleg Grossu. Au fost colectate produse alimentare și de igienă, scutece pentru maturi, rechizite școlare, dulciuri, hăinuțe pentru fetițe între 2-5 ani, hăinuțe pentru băieței de 1-10 ani și bani.

În acest an, membrul fondator al Asociației tinerilor moldoveni din Italia, Aurica Danalachi, a solicitat și contribuția băștinașilor din satul său natal, Cârpesti, care au fost surprinzător de receptivi. Băștinașii, atât cei din sat, cât și cei de peste hotare, din țări precum Italia și Canada, s-au implicat activ în calitate de donatori.

Beneficiarii au fost selectați de către secretarul Consiliului sătesc, Mură Gavril, împreună cu colegii sai din Primarie. La fel, administrația locală a procurat alimentele și a distribuit donațiile. Printre donatorii și susținătorii activi ai Campaniei au fost primarul satului Ion Bîzu, preotul Mihail Cebanu, șeful Casei de cultură Ion Butuc și alți băștinași cu suflet mare. De menționat că toate coletele au fost transportate gratuit din Italia în Moldova de către compania moldoveanului Vasile Crigănuță, care deține o rută la Roma.

La această ediție, peste 90 de oameni generoși, majoritatea tineri si originari din Republica Moldova, s-au alăturat acestei campanii, în calitate de donatori, organizatori și facilitatori. De asemenea au avut contrbuții și cetățeni români și italieni.
Amintim că peste 100 persoane s-au putut bucura de donațiile făcute și peste 150 de copii au primit dulciuri în cadrul Revelionului 2018, organizat de Primaria satului Cârpesti și colectate în urma Campaniei “Hai să fim mai buni”.

Iar pentru a întregi atmosfera de sărbători, copiii din sat, și în acest an, au continuat tradiția din moși-strămoși și au mers să colinde familiile împărțind zâmbete tuturor.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!