Moldoveni din Italia au lansat o petiție pentru ca Stela Stîngaci să rămână ambasadoarea R. Moldova la Roma

După ce Stela Stîngaci a fost rechemată din funcția de ambasador al R. Moldova în Italia de către Guvern la ședința din 26 decembrie, chiar a doua zi de Crăciun, moldoveni din Italia au lansat o petiție pentru ca Stela Stîngaci să rămână în continuare ambasadoare în această țară. Petiția care este adresată președintelui republicii, Igor Dodon, este semnată de către conaționala din diaspora din Italia, Tatiana Nogailîc.

”Pe 26 decembrie 2018, chiar a doua zi de Crăciun, Guvernul a decis rechemarea dnei Stela Stîngaci din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Italia.

Un ”cadou” foarte trist pentru noi, DIASPORA din Italia.

De ce? Pentru că Ambasadoarea Stela Stîngaci reprezintă cu multă demnitate Republica Moldova aici, în Italia, are o înaltă pregătire profesională, o cunoaștere excelentă a limbii italiene, o sensibilitate și calități umane deosebite.

Pentru că în toți acești ani a fost mereu în mijlocul Comunității, a fost mereu cu oamenii și a muncit pentru ei. Pentru că a deschis uși, a negociat acorduri, a rezolvat problemele cetățenilor. Pentru că ne-a ascultat, ne-a susținut, ne-a ajutat.

Toate acestea ne fac să spunem cu mândrie tuturor: ”Aceasta este Ambasadoarea noastră”, se arată în petiție.

Prin această petiție, moldovenii din Italia cer președintelui republicii Igor Dodon să nu semneze decretul de rechemare a ambasadoarei Stela Stîngaci și să-i permită să ducă la bun sfârșit activitatea importantă, în interesul cetățenilor din Italia.

”Noi avem dreptul și merităm să fim ascultați. Noi merităm să fim reprezentați de Oameni competenți, pe care îi doare sufletul pentru Comunitate și Țară”, își încheie petiția moldovenii din Italia.

Până acum petiția a fost semnată de către 323 de persoane. Cei care susțin acest demers pot semna petiția aici sau aici.

Articole similare
Comentarii