Moldovenii, micro-cipurile, tehnologia 5G și coronavirusul

Editorial Elena Robu

În întreaga lume circulă diferite teorii ale complotului în legătură cu pandemia de COVID-19. Unii leagă tehnologia 5G de coronavirus, alții transmit că Bill Gates este creatorul coronavirusului și complotează cu UE pentru a crea un sistem global de supraveghere care să monitorizeze deplasările oamenilor.

În R. Moldova aceste minciuni se vând ca pâinea caldă. Fiindcă nu mai există nicio problemă de rezolvat, acum moldovenii sunt preocupați ca nu cumva să le fie introduse micro-cipuri în organism și nu cumva să fie urmăriți ce fac și încotro merg. Ditamai țară a spionilor. Adepții celor care leagă tehnologia 5G de coronavirus distribuie pe rețelele de socializare tot felul de falsuri, una mai halucinantă decât alta.

La drept vorbind, cui trebuim noi, moldovenii? Cine de pe această planetă este interesat să introducă anume moldovenilor micro-cipuri și să îi urmărească? Pentru ce? De parcă toți cei 2,7 milioane de cetățeni ai R. Moldova încheie în fiecare zi contracte de petrol și tranzacții de milioane.

Populația R. Moldova și așa este urmărită, prin tehnologiile care există deja și care au fost împrumutate de la cei cu mai multă experiență cum ar fi Kremlinul, de exemplu. Ne sunt ascultate discuțiile la telefon, suntem filmați, filați aproape în fiecare zi, așa că aceste teorii ale complotului par tot mai ridicole într-un stat precum R. Moldova, unde drepturile și libertățile fundamentale ale omului nu sunt respectate.

Nu există nicio legătură între noul coronavirus și tehnologia 5G

O spun organismele internaționale de renume. PE site-ul Comisiei Europene scrie negru pe alb acest lucru.

”UE are cele mai înalte standarde din lume în materie de protecție a consumatorilor. De aceea mergem la cumpărături cu încredere. Tehnologia 5G face obiectul acestor standarde extrem de ridicate. De fapt, standardele noastre sunt cu mult superioare celor indicate de dovezile științifice internaționale, limitele de expunere la nivelul UE pentru publicul larg fiind de cel puțin 50 de ori mai reduse decât cele sugerate ca având un efect potențial asupra sănătății, și asta pentru că în UE viața cetățenilor are prioritate.

Nu, Bill Gates nu este creatorul coronavirusului și nu complotează cu UE pentru a crea un sistem global de supraveghere care să monitorizeze deplasările oamenilor. Aceasta este o teorie bine-cunoscută a conspirației care pur și simplu nu este adevărată.

Noul coronavirus se răspândește de la o persoană la alta prin secreții ale aparatului respirator (în timpul strănutului, al tusei sau prin expirare). 5G este noua generație de tehnologie de rețea mobilă transmisă prin unde radio neionizante. Nu există nicio dovadă că tehnologia 5G ar fi dăunătoare pentru sănătatea oamenilor. Apariția focarului de coronavirus în orașul chinez Wuhan nu are legătură cu tehnologia 5G: se presupune că acest virus provine dintr-o piață cu produse din pescuit”, transmite Comisia Europeană.

Articole similare
Comentarii