Moldovenii sunt pe locul trei, printre imigranți, la procurarea unei locuințe în Italia

Tot mai mulți români își cumpără o locuință proprie în Italia, relatează Finanza.com după datele puse la dipsoziție de Facile.it și Mutui.it. Cele mai multe cereri la procurarea unei locuințe vin de la cetățenii originari din România – 22%, urmați de cei din Albania (12%) și Moldova (7%). Așadar, moldovenii se poziționează pe locul trei, printre imigranți, la achiziționarea unei locuințe în Italia.

Cererile străinilor pentru credite ipotecare au crescut în primele zece luni ale anului 2018. În același timp, însă, valoarea sumei acordate și valoarea proprietăților scade. În primele zece luni ale anului 2018, procentul cererilor creditelor ipotecare ale cetățenilor străini a reprezentat aproape 12% din total, o creștere de aproximativ două puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului 2017, când cifra a fost mai mică de 10%, scrie rotalianul.com.

Este necesar să se țină cont de faptul că, deși nu există proceduri diferite pentru debitorii aspiranți de cetățenie străină, unele instituții de credit italiene consideră că reședința în Italia este un element fundamental pentru furnizarea împrumutului și în unele cazuri pot necesita, de asemenea, o perioadă minimă de ședere în peninsulă care poate varia între doi și cinci ani.

Articole similare
Comentarii