Ninsori abundente și viscol în Europa în luna mai. Țările afectate de vreme extremă

Vremea extremă este tot mai prezentă în Europa. Mai multe țări de pe continent sunt afectate.  Slovenia are parte de o iarnă târzie, cu ninsori abundente şi viscol. Asta în timp ce capitala Croaţiei, Zagreb, a fost lovită de o vijelie care a scos copacii din rădăcini şi a smuls acoperișurile, transmite stirileprotv.ro.

În Bosnia, mai multe localităţi au fost inundate, iar în Italia mai multe râuri au ieşit din matcă, din cauza ploilor abundente din ultimele zile.

Ninsori în Slovenia

În regiunile aflate la nord de capitala slovenă a nins puternic în ultimele ore. Stratul de zăpadă a atins, în unele locuri, o jumătate de metru înălțime. Mai multe drumuri au fost închise din cauza copacilor căzuți.

Furtuni puternice în Croația

În Croația, o furtună violentă cu rafale de vânt de până la 150 de kilometri la oră a scos copacii din rădăcini, a smuls acoperișurile și a dărâmat mai multe semafoare. Două persoane au fost rănite.

Inundații în Italia şi Bosnia

În Bosnia, mai multe râuri au ieșit din matcă, au inundat câteva localități și au rupt drumurile în partea de nord-vest a țării. Unii oameni au rămas fără case, distruse de viitură.

Și Italia se confruntă cu inundații de amploare în nordul țării, dar și în regiunea Apulia, din sud – aici viitura a provocat pagube serioase agricultorilor. Mai multe râuri s-au revărsat, iar autoritățile italiene au decis să închidă temporar o cale ferată, după ce șinele au fost acoperite de ape.

Articole similare
Comentarii