O româncă din Italia, campioană europeană la patinaj pe role

Rezultat excepțional al tinerei românce Daria Alexandra Matei la Campionatul European de Patinaj Artistic pe Role care s-a desfășurat pe insulele Azore din Portugalia. În seara zilei de 8 septembrie, Daria a câștigat medalia de aur și a devenit campioană europeană la patinaj artistic pe role, categoria de vârstă cadeți, scrie rotalianul.com.

Daria Alexandra Matei s-a născut pe 15 ianuarie 2003 în România, la Tecuci, iar de mulți ani trăiește împreună cu familia sa la Loreggia, provincia Padova, în Veneto. Având dublă cetățenie, românca, în vârstă de 15 ani, a decis să reprezinte Italia și regiunea Veneto în competițiile interne, iar în competițiile internaționale să aducă onoare României.

Emoții de nedescris pentru tânăra sportivă după ce a câștigat titlul european suprem la care orice sportiv aspiră, dar și trăiri intense pentru întreaga sa familie. Despre cum au decurs lucrurile la competiția europeană la care a participat Daria, ne-a povestit mama ei:

«A fost o competitie de mare anvergură, cu 21 de concurente din mai multe țări cum ar fi: Italia, Spania, Portugalia, Germania, Israel, Slovenia, Suedia, Marea Britanie, Danemarca, România. O concurență de nivel înalt datorită faptului că Daria concura cu atlete foarte puternice. Daria, vineri, 7 septembrie, a executat programul scurt, un program foarte frumos, bine executat din punct de vedere tehnic și artistic fiind văzută ca leader dar din partea juriului nu a primit notele așteptate. Așa că Daria venea după locul 2 în clasifica provizorie după programul scurt. Dar a reușit să intre în ultima grupă, a celor mai bune atlete. Sâmbătă, 8 septembrie s-a disputat finala, unde Daria, cu un program lung de o perfețiune extraordinară, cu salturi triple pe muzica din baletul rusesc „Pasărea de foc” a reușit să urce în fruntea clasamentului obținând astfel medalia de aur și devenind campioana Europei. După o vară de antrenamente asidue visul său a devenit realitate

Următoarea competiție la care va participa Daria Alexandra Matei, românca antrenată în Italia de Elisa Facciotti, Sara Locandro si Andrea Aracu, este Campionatul Mondial care va avea loc în Franța.

Articole similare
Comentarii