Povestea de emigrare a Monicăi Stoicescu, psihoterapeut în Franța

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

După o carieră în mass-media de aproape 18 ani, Monica Stoicescu, originară din București, a decis că vrea să facă altceva. S-a înscris la facultatea de psihologie în București, însă în anul 3 a avut posibilitatea să plece cu o bursă Erasmus la Paris. Așa s-a produs conexiunea conaționalei noastre cu Franța.

În prezent profesează ca psihoterapeut în spitalele din Franța.

”Pentru a avea dreptul de a lucra în Franța ca psiholog clinician la o clinică sau spital, sunt nevoită să fac masterul. Echivalarea diplomelor din România în Franța mi-ar lua același timp cât să fac un master aici în Franța”, povestește Monica Stoicescu.

 

Citește și: Românca din Liban care predă limba română la o școală din Beirut, o premieră în Orientul Mijlociu

 

Trebuie menționat că în perioada carantinei aici, în Franța, Monica Stoicescu a oferit consiliere psihologică gratuită comunității românești stabilită în această țară.

Despre toate aceste provocări frumoase din viața ei, Monica Stoicescu povestește în cadrul interviului pe care îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii